Spoofing is de daad van het vermommen van een communicatie van een onbekende bron als gevolg van een bekende, vertrouwde bron. Spoofing in dit geval is de spoofing onze website, TheGameSteward.com, door TheScammersat de website thegamesteeward.com. Bovendien is de site van de oplichter ook te vinden onder de URL,https://sgsg.myshoplaza.com/. Daar zie je de nieuwste zwendel.

*Afbeelding gemaakt door onze vrienden bij Jadepuma

Tot nu toe hebben we de volgende acties ondernomen om de oplichters te stoppen:

  • Onze advocaat, Nick Landau bij het advocatenkantoor van Bradley, dient staken en staken letters aan de gastheer van de spoofer, nAmesilo,
  • Ingediend 2 advertentieverzoeken met Facebook -advertenties,
  • Ingediende ISP Take Down -aanvragen met ISP CloudFlare,
  • Ingediende verwerkingsverzoeken met PayPal,
  • Fraude rapporten in bij de Federal Trade Commission (FTC),
  • Geplaatst kennisgevingen op onze Facebook -pagina en FB Group,
  • Geplaatst waarschuwingen op het FB -advertentiepost zelf op hun nepwebsite.

Als u een advertentie of link naar hun site ziet, stuur ons dan een nota voor een notitie met de link/url op klantenservice@thegamesteward.com.

De Facebook -advertenties op de spoofsite zien er als volgende uit:

U kunt helpen bij het nemen van hun site. Facebook en PayPal reageren op herhaalde verzoeken:

Ten slotte heeft dit videoverslag aan u gebracht door onze vrienden bij Jadepuma.com

Video Transcript

Hé, Scott Austin hier van Jadepuma.

Ik wilde je gewoon snel iets laten zien dat een klant van mij me vandaag heeft laten zien dat gisteren in hun bedrijf kwam. Het is gewoon een waarschuwing voor u om te zien hoe gewaagd spoofers vandaag op internet zijn met e-commerce. Dus hier is mijn klantwinkel, de wedstrijd van het spel. En, weet je, je kunt daar een voor de hand liggende branding zien en ik heb de logo's, ze hebben hun foto, weet je, hun afbeeldingen daarboven, weet je, wat rijke beelden gaande. Dus, weet je, het is vrij duidelijk hun merk en wat ze doen is dat ze bordspellen verkopen en veel van hen zijn pre-order board games via kickstarter. Dus hier is de site die ze momenteel was, vervalsen ze. En hier kunt u het domein hier zien is Steward met verwijst met twee E's. Dus het is het spel Steward met twee e's in plaats van één .com.

En je kunt zien dat ze net letterlijk afbeeldingen van de website van mijn klant hebben gescheurd, die volledig zijn merk stelen. Rechts. En het in de winkel zetten, inclusief deze, weet je, deze beelden, weet je, dit aangepaste kunstwerk dat ze waren gedaan en hun act-producten, toch? Dus laten we hier naar een product gaan. Dit is zombicide, en ik ga daar gewoon naar zoeken op de echte legit-winkel. En wat u ziet is dat dit product te koop is voor $ 469. En de valse spoofing-winkel verkoopt het nu voor $ 69. En hier is het, de sleutel hierover die echt interessant is, is het spel Steward. Wat ze doen is dat ze games verkopen die pre-order zijn. Dus deze game is nog niet uit, en het gaat maanden uit komen, nadat de ontwikkelaar klaar is, weet je, het ontwerp van het spel en het produceren ervan. Dus wat je zult zien, zie is, of de reden die belangrijk is, is dat ze niet worden verzonden.

Als ik dit vandaag van deze nep-website koop, verwacht ik het nu niet. Rechts? Omdat het een pre-order is die het niet meer dan zes maanden per jaar beschikbaar zal zijn, ongeacht het tijdsbestek. Dus ik verwacht niet een verzendmail en een fulfilment-e-mail en al die soort dingen op korte termijn. Dus deze jongens, weet je, als ze niet worden afgenomen, waar we in een seconde over zullen praten, toch? Als ze niet zouden worden opgehaald, konden ze een inkomsten verzamelen gedurende zes maanden op dit pre-orderschema en sluit dan gewoon de winkel af. En dan wordt de gamewinkel overgelaten, weet u, met, met klanten die niet hun werkelijke klanten denken dat ze hadden gekocht van de legitieme winkel, nee, ik bestelde een zombicide een jaar geleden van u als een pre-order en Nu is het nu weg waar mijn exemplaar is.

Rechts? Dus je kunt zien waar het unieke bedrijfsmodel van het spel Steward van pre-orders hen echt kwetsbaar maakt voor een spoof aanval als dit, omdat deze jongens niet maandenlang betrapt raken omdat ze nu maandenlang niet vervullen, hoe ze worden gepakt? Hoe weet mijn klant over hen? Wat het gaat doen is dat ze adverteren op Facebook, toch? Dus weet je, het punt hier is deze game daadwerkelijk verkoopt voor $ 470. Ze verkopen het voor $ 70 of ze nemen 70 van je dollars, weet je, vertel je dat ze je het spel in de toekomst zullen sturen, wat ze nooit zullen doen. Dus ze doen dit serieuze discontering, waargenomen discounting als Facebook-advertenties en sommige van de echte game-stewards-klanten kreeg die advertenties die op hun Facebook verschijnen, waarschijnlijk omdat de spoofers gericht waren op mensen die ofwel het game-stewards Facebook-pagina hadden gekregen, of had het, weet, weet je, je weet hoe Facebook je veel gedetailleerde targeting doet.

Dus ze konden zelfs, weet je, doelwit van specifieke doelgroepen die, weet je, waarschijnlijk game-steward-publiek en laat ze deze diepe korting zien en het verkeer tekenen. Zodat hun klanten op deze advertenties klikten en vervolgens realiseerden, weet je, dit lijkt een beetje op de gamewinkel, maar het is absoluut niet. Omdat het helemaal niet aan de kwaliteitsbalk van die winkel voldoet. En de enige betalingsoptie hier is Paypal, ook al bootsen ze zelfs na, het winkelwagentje van Shopify, dit is niet winkelen, maar weet je, de echte winkel is een shoppingwinkel. De valse winkel is dat niet. En de grote winkel, als ik naar de kassa ga, zul je het zien, ze bootsen zelfs de Shopify Checkout Exp Oh na, de uitcheckervaring. Rechts? Degenen die op Shopify zijn geweest, weet je, dat dit uiterlijk is, dit is waar de Shopify Checkout-ervaring eruit ziet.

En jij, je bewerkt het met je branding. Dus, weet je, zij, ze deden een heel gedetailleerde baan, zoals deze activa van de, het product daarheen trok, weet je, pagina's en de site en al die soort dingen. En er is het, weet je, meerdere, meerdere producten in deze winkel. Dus ik ben, ik ben helemaal verbaasd over hoe bold dat dit deze diefstal, rechts, deze complete diefstal hier aan de gang is, en hoe, hoe flagrant, weet je, overtuigd deze mensen, ik ben, ik ben ' heb nog nooit zoiets gezien. Ik wil dit documenteren en met je delen. Dus nu weet je, wat is er, wat er gebeurt, weet je, om deze site naar beneden te nemen, weet je, het eerste is PayPal. Weet je, dit is de echte PayPal die je kunt, je kunt nu kopen, dit product via PayPal, waar je kunt, je kunt betalen via PayPal, je krijgt nooit het product, toch.

Dus weet je, de Game Steward heeft hun advocaten die uitgaan naar PayPal, weet je, neemt dat PayPal-account af. Er zijn ook Facebook-advertenties. Dus er zijn twee Amerikaanse bedrijven. We hebben het net gesproken over PayPal en en Facebook, en ze doen hetzelfde met Facebook. Laten we eens kijken, weet je, een kennisgeving en het nemen van de, deze advertenties Cuz zijn ze, weet je, het overtreden van merken. En dan is een paar andere dingen ging en keek op, wie heeft gelijk? De gamester.com verkeerd. Als u snel zoekt, ziet u dat hun domein is geregistreerd bij Naam Silo. Ik heb nooit bij dat bedrijf gewerkt, maar dat is een ander bedrijf. Weet je, als dit ooit met je is gebeurd, kun je kijken, weet je, met wie zijn ze geregistreerd? Je zou kunnen doorgaan en proberen met de domeinregistrar te praten en ze te hebben, weet je, dat het domein van hen wordt herroepen en ze worden gehost op cloudfare.

Dus ze zijn, weet je, een paar meer bedrijven die je kunt gaan praten om ten minste de inhoud te krijgen die is opgenomen, weet je, dit is het soort dingen, weet je, het is waarschijnlijk, weet je, de bron is waarschijnlijk in het buitenland. En dat is gewoon een gok van mijn kant. Dus je kunt ze waarschijnlijk nooit legaal vervolgen, je weet wel, vanuit een crimineel standpunt, maar je kunt op zijn minst deze egregioer, je weet wel, stelen van je merk dat uit het internet is gehaald. Dus, weet je, de eerste, je weet wel, plaatsen om hier te kijken zijn de betaalprovider, elke advertenties die ze doen waar het domein zich registreert en waar de site wordt gehost. Dus hopelijk helpt dat je, weet je, in de toekomst te kunnen identificeren als je spoofed bent en, weet je, weer wat actie ondernemen. En sommige van de acties die je kunt nemen tegen dat.

Bedankt voor het luisteren.

Zoeken